Новини и Промоции

Съвременни познания по здравословно седене.

Съвременни познания по здравословно седене.

 

Разделената на две половини седалка на столовете SALLI, ще Ви предпази от неприятното напрежение в гениталната област и таза.
Промяната на позицията в таза обикновено води „отпускане“ на седящата позиция, което автоматично подлага долната част на гърба под голямо напрежение поради заоблената форма, която той заема.
Но сега правилната работна поза може лесно да се постигне и да се поддържа през целия ден.
Разстоянието между двете половини на седалката наподобяваща седло увеличава както гениталното, така и вътрешното тазово здраве.

Седейки върху столовете SALLI, краката са поставени от двете страни на стола в балансирано положение с равномерно разпределение на теглото върху двата крака. Гръбнака е в натурално положение като следва естествените си извивки. Той носи тежестта на горната част на тялото и мускулите могат да останат спокойни.

 


Ъгъла в тазобедрената става е полезен за здравето по много начини.

Широкият 135 градуса ъгъл в коленете и бедрата, заедно с костите (без меките тъкани), носещи тежестта, позволяват безпрепятствен лимфен поток и циркулация. Поради анатомичния дизайн столовете САЛЛИ, седалката не натиска лимфата и кръвоносните съдове на вътрешното бедро.
Има по-малко натиск върху коленните стави, което оказва благоприятно влияние върху хрущялите и сухожилията.
Прочетете повече тук за канадско-шотландски изследователски проект относно влиянието на ъглите в тялото.


Добра поза и движение.

В изправено положение е лесно да се диша. Отпуснатите мускули на врата не нарушават кръвния поток в мозъка. По-дълбокото дишане подобрява циркулацията на кислород в главата, има по-малко главоболия и се чувствате много по-енергични.
Тъканта не е притисната по начин, по който е, когато седите в „отпуснато“ положение. В допълнение, системата за движение на седалката „Swing“ допринася за по-бързата работа на червата.
Когато седите на столовете снабдени със „Swing“ механизъм, можете да правите упражнения през работния ден.
Дори малки движения подобряват циркулацията особено в мускулите в долната част на гърба. Това забавя дегенерацията на дисковете и прешлените. САЛЛИ предлагат различни видове динамични столове, който ще отговорят на нуждите на всеки клиент. „Саллитата“ се произвеждат във Финландия и притежават 10 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ.


Предимства на столовете САЛЛИ

По-долу следва списък с проучвания извършени върху хора от различни професии, използващи столовете САЛЛИ. Можете се запознаете с целия анализ на проучванията чрез посочените връзки, като ние на кратко ще се спрем върху основните изводи.

Докторски поглед върху столовете наподобяващи седло в стоматологията: КЛИНИКА ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА – ергономичен анализ на седящата поза. Влиянието на седалката наподобяваща седло, в сравнение с конвенционалната седалка е значително по-положително по отношение на ергономичния риск, проекцията на страничния център на тежестта, ежедневните проблеми, свързани с цервикалния участък. Динамичната седалка беше по-добре оценена във всички аспекти.

Биомеханично изследване на стойката на зъболекаря при използване на конвенционален стол срещу седалката тип седло. Седалката на САЛЛИ подобрява работната стойка по отношение на въртенето на таза, положението и движението на ръцете и извиването на гръбначния ствол.

Постурална оценка на студентите, оценяващи необходимостта на ергономични столове и тяхното популяризиране в стоматологичната индустрия. Използването на стол създаден точно за техните нужди, който от една страна поддържа кръста в оптимално ергономична позиция а от друга страна е
създаден специално така, че потребителя да има ясен поглед върху работата без да му се налага да наднича или да се накланя.

Здравословно положение на гърба в училищна среда. По време на 24 месечното проучване на мускулното напрежение сред учениците използващи регулируеми по височина бюра и столове, то е намаляло в сравнение с ученици използващи конвенционални бюра. Първата група ученици също дадоха и по-добър резултат на изпитните сесии.

Напрежението в тазовата област в седнала позиция.
Седейки на стол САЛЛИ MultiAdjuster в сравнение с останалите два модела, най-добре позволява на таза да се накланя напред без да се подлагат на натиск гениталиите и срамната кост. Това улеснява поддържането на позицията на гърба в естествена лордоза докато тялото се намира в седнало положение.

Разпределение на напрежението в седнало положение при различните типове столове. От столовете, който са включени в проучването, разделената седалка на височинно-накланящия се САЛЛИ Twin придава натиск на най-малката част от нашето тяло. Налягането не е насочено към пектинеалната линия или към гениталиите, така че циркулацията на кръвта в тъканите и метаболизмът в съответните области остават активни. Седящата позиция е изключително натурална и краката на потребителите, без значение от техният ръст не изтръпват и не се вкочаняват дори когато са седнали за по-дълги периоди от време.

 

 


Подобрете качеството си на живот

Нашите предложения, ще ви помогнат да направите това бързо, лесно и удобно

Ергономични мебели в България на супер атрактивни цени.

Висококачествени ергономични бюра, ергономични столове и аксесоари.

Направете запитване или се обадете на 0897 73 73 00 за повече информация

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.